100 milioane de euro pentru partidele politice

96

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, propune suspendarea alocării a 100 de milioane de euro pentru partidele politice parlamentare, sumă pe care o consideră „total nejustificată şi fără echivalent la nivel european

În condiţiile în care ai îngheţat pensiile şi salariile, în condiţiile în care nu ai bani de investiţii, să aloci 100 de milioane de euro pentru partidele politice parlamentare e o nesimţire. PSD primeşte subvenţie de la bugetul de stat al României mai mult decât Partidul Socialiştilor Europeni din toată Europa. PSD primeşte cam 35 de milioane de euro şi PES, la nivel european, primeşte 16 milioane. PNL primeşte cât Partidul Popular European, care are partide în 27 de ţări. Deci e ceva fără precedent. E vorba de o sumă total nejustificată, total fără precedent, total fără echivalent la nivel european şi amendamentul nostru este ca în 2019 această plată să fie suspendată. E un gest de solidaritate şi de bun-simţ”, a precizat Ponta, duminică, la o conferinţă de presă.

El a mai spus că „jongleria” cu cifre în actualul proiect de buget nu poate să meargă la nesfârşit, iar România va trebuie să se împrumute, anul acesta, opt miliarde de euro pentru finanţare.

Sursa:digi24