Minerii au refuzat să intre la muncă, azi noapte. Un protest spontan a avut loc la Cariera Jilț Nord, unde 150 de angajați au rămas în fața sediului, nefiind de acord cu procentul propus de administrație, pentru majorările salariale. Managerul CEO spune că negocierile vor continua, nefiind stabilit nimic cert, până acum. Minerii din schimbul III, de la Cariera Jilț Nord, au declanșat un protest spontan, noaptea trecută. 150 de ortaci au refuzat să intre la muncă și au rămas în fața sediului, până la venirea liderilor de sindicat, care i-au reprezentat la negocierile cu administrația. Protestatarii nu acceptă procentul de 7,8%, propus de administrația Complexului Energetic Oltenia, pentru creșterile de salarii.

Managerul CEO, Sorin Boza, spune că a aflat de protestul minerilor, după miezul nopții și a trimis mai mulți directori, să stea de vorbă cu angajații nemulțumiți.

Sincr. Sorin Boza, manager CEO

Șeful companiei spune că discuțiile ce au declanșat protestul de noaptea trecută au fost unele preliminare, negoierile, în urma cărora se vor stabili salariile pe anul în curs, vor începe spre sfârțitul lunii. Boza le sugerează minerilor să muncească, dacă vor salarii mai mari.

Sincr. Sorin Boza, manager CEO

Unii dintre sindicaliști solicită majorări salariale de 10%, pentru acest an.