Acuze, după moartea unui copil

Acuze, în urma decesului unui copil, ce a fost transferat de la Spitalul Târgu Jiu, la București, unde medicii nu au mai putut face nimic, pentru a-l salva. Tatăl micuțului acuză cadrele medicale gorjene, în timp ce reprezentanții din sănătate dau vina pe părinți. Un nou scandal, în care este implicat Spitalul Tg Jiu. Un copil de un an și patru luni a murit, la un spital din capitală, unde a fost transferat de la Tg Jiu. Tatăl micuțului acuză faptul că salvarea a ajuns prea tîrziu, iar medicii din spital nu au făcut mai nimic.

Duminica trecută, copilul meu a făcut o convulsie. Am sunat la 112, a venit Salvarea după 18 minute, din Centru până-n Debarcader. Atât îi ia unei Salvări în Târgu Jiu să ajungă: 18 minute! … Copilul meu a stat în stop-cardiorespirator șase minute, deoarece medicul de pe salvare nu a fost echipat cum trebuie și nu a știut să-i facă masaj cardiac! I-au administrat tot felul de supozitoare, de diazepame, i-au terminat inima, la un copil de un an si patru luni. …. Nu i-au facut absolut nimic de la ora 10 pana la 14.30, cand a venit elicopterul”, declarat tatăl copilului, pentru GorjNews.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică îi disculpă pe medii și dau vina pe părinți.

Sincr. Marius Boeriu, dir. DSP Gorj

Copilul a fost transferat, în urmă cu o săptămână, la Spitalul Bagdasar Arseni, unde a stat în comă, până sâmbătă, când a murit. Tatăl micuțului spune că va încerca să ceară să se facă dreptate.