Angajații din penitenciare, amenințați sa nu participe la proteste

523

După greva japoneză din 10 august, angajaţii Penitenciarului Târgu Jiu au ieşit din nou în stradă şi ameninţă că vor continua acţiunile de protest în cazul în care autorităţile nu vor manifesta interes în a le soluţiona problemele cu care se confruntă. Oamenii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, dar și de faptul că nu le sunt plătite orele suplimentare.

Ion Tătaru

Angajații unității de detenție de la Târgu Jiu afirmă că în continuare angajările sunt blocate şi unitatea ar avea nevoie de mai mulți angajați, pentru a asigura continuitatea turelor. Salariații anunţă că, în cazul în care autoritatile nu reactionează, calendarul acţiunilor de protest va continua pe 3 octombrie cu un miting la București. Dacă nici după mitingul de la capitală, revendicările nu se vor soluţiona, angajaţii ameninţă că vor refuza să mai intre în ture.

Ion Tătaru

La Târgu Jiu au ajuns și angajații de la Penitenciarul Turnu Severin , pentru a-și sprijini colegii în demersul făcut.

Mihai Barbulescu

Potrivit liderilor de sindicat, revendicările sunt multiple. Cea mai mare nemulțumire este că ministrul Justiţiei le ignoră doleanțele.

Mihai Barbulescu

Mai mult, un sindicalist din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu face acuzații grave la adresa directorului unității de detenție. Acesta a declarat că la protestul de astăzi au fost mai puțini angajați decât se anunțaseră initial și asta pentru că Ion Popescu și-ar fi amenințat subalternii să nu participe la manifestări.

Munteanu Alin, sindicalist

Manifestanţii au cerut demisia ministrului Justiției și a şefului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor