Au devenit liceeni cu note de 2 și 3

Au luat note de doi și trei la Evaluarea Națională, dar au reușit să intre la liceu. La mai multe licee din județul Gorj s-a putut intra cu medii mai mici de cinci. Cea  mai mic notă de admitere a fost înregistrată la Colegiul Tehnic Motru, unde s-a intrat cu 2.07. De asemenea, la Colegiul Tehnic Mătăsari s-a intrat cu 2,26, iar la Colegiul Tehnologic Bîlta, din comuna Runcu, cu 2,69. În Târgu Jiu, elevii au putut să devină  liceeni cu media 2,62 la Liceul nr. 2. La profilul matematică-informatică de la Colegiul Național  „Tudor Arghezi“ s-a intrat cu 2,78, iar la Colegiul Mihai Viteazu din Bumbești Jiu cea mai mică medie de admitere a fost 3.88 la filologie. Cea mai mică notă de admitere în Târgu Jiu a fost la Liceul energetic, unde elevii au fost declarați admișii cu nota 2,33. Conducerea școlii explică această situație.

Antoaneta Botoarcă

Directorul adjunct mai precizează că viitorii liceeni cu medii mici ar trebui să opteze mai mult spre şcolile profesionale.

Antoaneta Botoarcă

Cel mai greu pentru elevii care intră cu note mici la liceu va fi abordarea bacalaureatului, unde nota de promovare a bacalaureatului  este minim 6.