Călinoiu, tolerat în PSD, dar fără funcții

98

Fostul președinte executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, care dă târcoale partidului, de mai multă vreme, este acceptat, însă fără pretenții. Ca să se întoarcă în formațiunea aflată la guvernare, ex-șeful Consiliului Județean trebuie să facă adeziune, ca orice nou membru și nu poate primi funcții. O spune unul dintre parlamentarii partidului. Deputatul PSD, Mihai Weber, spune că a efectuat un sondaj în partid, pentru reprimirea lui Ion Călinoiu, cel în favoarea căruia a intervenit chiar liderul organizației județene, Florin Cârciumaru. Acesta i-a pus “o vorbă bună” la președintele PSD, Liviu Dragnea. Weber spune, însă, că Ion Călinoiu nu mai are susținerea primarilor din județ.

Sincr1: Mihai Weber, deputat PSD

Weber susține că fostul lider trebuie să depună adeziune la partid și să pornească de jos, ca orice nou membru. De asemenea, spune parlamentarul, Cplinoiu nu poate primi funcții de conducere în partid.

Sincr2: Mihai Weber, deputat PSD

Ion Călinoiu și-a pierdut calitatea de membru PSD, după ce a candidat independent pentru alegerile parlamentare, supărat că liderii de la centru nu i-au acceptat candidature, pe listele partidului. Încă de anul trecut, acesta a început, însă, să dea târcoale formațiunii, pentru a fi reprimit.