Donatorii, puși pe fugă

70

 

Se plang că nu au donatori de sânge, dar cand vin, îi fac să plece. Situatia paradoxală este la Centrul Sanguin de la Targu Jiu, unde angajatii nu aplică acelasi sistem, ca în restul tarii. În cazul în care un donator din alt judet doreste să doneze la Târgu Jiu, acesta este pus să aducă o grămadă de documente. Neaplicand acelasi sistem, ca în alte judete din tară, centrul din Targu Jiu impune ca donatorii veniti din altă parte să demonstreze fie că lucrează sau studiază în Targu Jiu, fie că au rude bolnave în oras.

Călina Călutoiu

Reprezentantii Ministerului Sănătății, în subordinea căruia se află Institutul National de Hematologie Transfuzională, s-au eschivat, atunci când au fost întrebați de sistemul de donare. Contactati, reprezentanții ministerului au folosit banala formulare, prin care spun că au nevoie de o solicitare scrisă.

Reprezentant Ministerul Sănătății

Răspunsul nu a mai venit, însă. Așadar, dacă vrei să donezi în alt județ, pentru a ajuta oameni aflați în suferință, fie te înarmezi cu o răbdare de fier, fie te blindezi cu toată hârțogăria, pe care ți-o cer reprezentanții centrului de transfuzii.