Gorjeni reținuți de DIICOT

107

Cosmin Avrămoiu este proprietarul vilei din cartierul Primăverii, acolo unde procurorii DIICOT au descins ieri. Acțiunea a avut loc în urma unor fapte de clonare a unor carduri bancare. Avrămoiu a făcut parte din gruparea fostului cap al lumii interlope din Targu Jiu, Gelu Livezeanu. De asemenea, Cosmin Avrămoiu, a mai fost implicat în 2005 într-un scandal, în timp de ce afla la o masa cu membrii aceleiași grupări pe fondul unei discuții mai aprinse.

 

„La data de  28 iunie 2018  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor AVRĂMOIU COSMIN-GHEORGHE, SOREA GABRIEL, PANĂ CORNEL şi  ZAVERA GIGI-VADIK zis „Gigioc”, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (…) inducerea în eroare a organelor judiciare şi înșelăciune. Cu ocazia percheziţiilor efectuate la data 28 iunie 2018 pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Prahova au fost găsite şi ridicate  echipamente industriale folosite pentru producerea de echipamente de skimming, mulaje şi echipamente de skimming propriu-zise, alte instrumente ce pot fi folosite la falsificarea de instrumente de plată electronică”,  se prezintă intr-un comunicat DIICOT.

 

În cursul zilei de astăzi inculpaţii urmează să fie prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.