Hidrocentrale blocate. Maioreanu face ode

S-au adunat să fac lobby, pentru deblocarea lucrărilor la micro-hidrocentralele de pe Jiu, blocate de instanță. Parlamentari, reprezentanți ai administrației și ai Hidroelectrica s-au așezat, azi, la o masă rotundă, la Consiliul Județean Gorj, pentru a încerca să găsească soluții, ca lucrările, realizate în proporție de 90%, să fie reluate. Răspunsul reprezentantului Ministerului Energiei: odă partidului iubit.. Amenajarea hidroenergetică a înghițit, până acum, peste 150 de milioane de euro, însă au fost stopate printr-o hotărâre a Curții de Apel București. Reprezentanul Hidroelectrica spune că investițiile făcute trebuie, în primul rând, să fie conservate.

Sincr1: Bogdan Badea, președ. Directoratului Hidroelectrica

Primarul din Bumbești Jiu spune că lucrările pot fi reautorizate, de consiliile județene, din cele două județe, Gorj și Hunedoara.

Sincr2: Constantin Bobaru, primar B. Jiu

Pesedistul Andrei Maioreanu, cel pe care PSD l-a plimbat prin mai multe funcții călduțe, ca să-l pună acum secretar de stat în Ministerul Energiei, nu a putut să prezinte un proiect concret, pentru rezolvarea situației. Cocoțatul PSD-ului la minister s-a blocat pe închinat ode, guvernului din care face parte

Sincr3: Andrei Maioreanu, secretar stat Min Energiei

Jurnaliștii nu au reușit să-l scoată din priză pe înălțătorul de ode.

Sincr4: Andrei Maioreanu

Lucrările de amenajare hidroenergetică de la râul Jiu au început în 2004, fiind construite 3 microhidrocentrale.