Iriza a plecat din ALDE

Senatorul Scarlat Iriza a plecat din grupul parlamentar ALDE. Acesta a dat citire demisiei ieri în plenul Senatului.  Senatorul a anunţat că părăseşte formaţiunea condusă de Tăriceanu și că va activa de acum ca senator indepedent. Senatorul Scarlat Iriza este supărat atât pe Daniel Chiţoiu, secretarul general al partidului, cât şi pe ministrul Energiei Anton Anton. Iriza a declarat ca Daniel Chitoiu ia toate deciziile în partid fara a se consulta cu restul membrilor ALDE, fapt ce l-a deranjat pe senator, iar ministrul Energiei Anton Anton a declarat că, până în anul 2040, grupurile energetice pe carbune vor dispărea.

Tel 1 Scarlat Iriza, senator

Senatorul Scarlat Iriza a spus că este posibil să se înscrie în PSD, cu toate că între cele două formațiuni există un pact de neagresiune și nu este permisă înrolarea membrilor de la un partid la altul. Ninel Muja, vicepreședintele Alde Gorj, a declarat că plecarea lui Iriza este o pierdere pentru partid.

Sincr Ninel Muja, vicepreşedintele ALDE Gorj

Iriza a schimbat de-a lungul timpului mai multe formaţiuni politice. Între 2000 şi 2004 a fost deputat PDSR/PSD, iar în mandatul 2012-2016 a fost ales deputat PSD, pentru a trece ulterior la UNPR.