Ministrul Educației vrea să modifice materiile pentru anumite clase

67

 

Din planul- cadru dispar cinci ore de Educație Fizică predate de profesorii de sport. Aceste ore vor fi de la clasa pregătitoare, clasa I si clasa a II-a. Însă acest lucru nu înseamnă că elevii vor sta mai puțin la școală, doar că aceste ore se vor transfera la materia Joc și Mișcare predată de învățătoare. Motivul acestei mutări este pur economic: dispar jumătate dintre normele de sport pe care profesorii de Educație fizică le au în prezent în învățământul primar.

„Financiar, sunt niște ore pe care nu le mai plătești. Ele trec la Joc și mișcare, adică vor fi predate de învățător; nici cu aceste ore, norma învățătorului nu depășește 18 ore, deci pe ei nu îi plătești în plus, dar scapi de o plată, și anume plata profesorilor de Sport din primar”, au explicat pentru Edupedu.ro specialiști apropiați de Ministerul Educației.

De asemenea, Iulian Cristache, președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, a confirmat pentru Edupedu.ro planurile ministrului Ecaterina Andronescu de a elimina orele.

Sursa: Edupedu.ro