Peste 70 de salarii reduse la Primăria Motru. Unele lefuri le depășeau pe ale primarului

Din cei 180 de salariați ai Primăriei Motru, aproape jumătate vor avea salariile micșorate. Alții, aproximativ 50 vor primi bani mai mulți de luna viitoare. Noua grilă a creat deja tensiune printre angajați, aceștia organizând chiar și o grevă preț de câteva minute. Primarul Gigel Jianu explică situația:

Primarul Gigel Jianu susține că, potrivit noii grile de salarizare, nu va avea niciun funcționar salariul mai mare decât cel al viceprimarului. În prezent, secretarul depășea leafa de aproximativ 9000 de lei încasată de viceprimar. Dar, în același timp, și alți salariați încasează sume foarte mari.

Primarul a avertizat consilierii locali că în cazul în care nu vor vota proiectul de lege, oamenii riscă să nu-și mai primească salariul luna viitoare.

Peste 20 de funcționari ai Primăriei Motru au salarii mai mari decât primarul Gigel Jianu. ibliotecara din Motru, de exemplu, încasează 6000 de lei. Dacă în urmă cu 12 ani, la Primăria din Motru funcționau peste 120 de angajați, în prezent, sunt 330 de salariați plătiți de municipalitate.