Școlari de vârsta a treia

Au ajuns aproape de vârsta pensionării, însă abia acum s-au hotărât să meargă la școală. 20 de persoane , cu vârste între 35 și 60 de ani, din municipiul Targu Jiu, învață să scrie și să citească. Totul, în cadrul unui program al  Inspectoratului Școlar Județean Gorj, denumit ” A doua șansă”. Peste 20 de persoane sunt înscrise în programul ”A doua șansă”, care le oferă oportunitatea de a recupera ceea ce nu au reușit să facă atunci cand erau copii. Cursurile se desfășoară la “seral”, la Școala Gimnazială Ecaterina Teodoroiu, a declarat purtătorul de cuvant al ISJ Gorj, Georgeta Popescu

vox Georgeta Popescu

Obiectivul principal al cursanților este obținerea permisului de conducere, pentru care trebuie să aibă minimum opt clase. Sunt și persoane care nu se ascund de faptul că nu au nici măcar studiile elementare, deși au copii care sunt în aceeași clasă cu ei.

vox elevi

Cei mai mulți dintre elevii întârziați sunt în clasele I – IV. Conducerea unității de învățămant consideră că este de apreciat dorința oamenilor de a învăța.

vox Lidia Zamfir

Au fost și foarte multe cazuri, în care persoanele înscrise în programul de școlarizare au renunțat, neținând pasul la învățătură. Orele de curs se țin seara, după ora 18:00, astfel încât să nu le încurce programul de lucru, celor care sunt angajați. În acest program, un semestru este echivalentul unui an întreg de învățătură.