Soarta Coleusului, tot neclară. Ce soluții are Primăria Târgu Jiu

Comercianții din Coleus își continuă activitatea acolo până când municipalitatea le va stabili soarta. În cazul în care Primăria Târgu Jiu nu va reuși să încheie un nou contract cu societatea care deține terenul respectiv, aceștia ar trebui să se mute într-o altă locație, lucru care nu le surâde deloc comercianților. În târgul de vechituri din zona Ciocârlău își desfășoară activitatea aproximativ 40 de persoane de etnie romă. Primarul Marcel Romanescu ne aduce amănunte:

Vox Marcel Romanescu, 1

Contractul Primăriei Târgu Jiu cu societatea Comb Gorj a expirat la începutul acestei luni. Comercianții au rămas în zonă până când se va stabili unde își vor continua activitatea.

Vox Marcel Romanescu, 2

Municipalitatea a identificat, până acum, două soluții. Au și negociat cu firma care deține terenul pentru a mai reduce din prețul chiriei. S-a ajuns, în cele din urmă, la o reducere de aproape trei mii de lei, însă nu s-a concretizat un contract nou, a explicat Marian Rotaru, directorul Direcției de Patrimoniu Târgu Jiu.

Vox Marian Rotaru

Comercianților din Coleus nu le surâde ideea de a se muta din actuala locație. Susțin că în spațiul din apropiere taxele ar mai mari decât plătesc ei în prezent.