Sobă defectă, copii în pericol. 17 elevi de clase primare au fost trimiși acasă pentru că aerul din sală era irespirabil

A fost panică, astăzi, la o școală din Dănești. 17 copii au fost trimiși acasă pentru că sala de curs s-a umplut de fum din cauza unei sobe defecte. Primăria și conducerea școlii pasează responsabilitatea, însă au dat asigurări că problema va fi remediată, iar copiii nu vor fi în pericol la școală. La Școala din Văcarea, comuna Dănești, învață 17 copii. În aceeași clădire, mai funcționează și o grădiniță, unde sunt 15 copii. Problema sobei a fost sesizată, la sfârșitul săptămânii trecute, când elevii au fost nevoiți să învețe îmbrăcați gros și cu geamurile deschise, după cum a explicat viceprimarul Marcel Bîzu.

Vox Marcel Bîzu

În realitate, nu s-a rezolvat nimic. În această dimineață, copiii au fost trimiși acasă pentru că în sală, aerul era imposibil de respirat.

Vox părinți

Învățătoarea Lavinia Cernătoiu a explicat că, în sală, fumul era foarte dens și copiii erau în pericol.

Vox Lavinia Cernătoiu

Directorul școlii, Nicoleta Brânzan, susține că problema a fost sesizată Primăriei abia la sfârșitul săptămânii trecute. Asta în condițiile în care, școlarii au și fost în vacanță timp de o săptămână, perioadă în care puteau fi făcute reparațiile pentru ca elevii să fie în siguranță la școală.

Vox Nicoleta Brânzan

La școala din Văcarea, vin 17 copii cu vârste între 7 și 11 ani. Copiii vor recupera cursurile pierdute astăzi într-o altă zi.