Stație meteo pe Poarta Sărutului

415

Unul dintre mesaje îi aparține chiar restauratorului Dorin Dănilă, care în anul 2000 a primit premiul „Europa Nostră” pentru restaurarea Coloanei fără Sfârșit.

Și Florin Gabrea, un cunoscut actor, scriitor și artist plastic, membru CNA, a postat și el un mesaj: CARTON „Cred că este o banală, dar cretină giruietă. Vai de satul fără câini! Mai potrivit ar fi fost un cuibar de găini. Cine venea și se holba, cu adânci simțiri estetice, la “sărutul înlănțuit“ se putea alege și cu un ou, ochi sau omletă. Cred că mai bună ar fi omleta, fiindcă ar fi consonantă cu ciulamaua socio-politică din România de azi“. Doru Strâmbulescu, directorul Centrului „Constantin Brâncuși“, a explicat că este vorba de o stație meteo care face parte dintr-un proiect de monitorizare de care se ocupă Institutul Național în Optoelectronică

Doru Strâmbulescu

Studiul se efectuează pe o perioadă de cinci ani și monitorizează factorii care pot afecta operele lui Brâncuși. Autoritățile au desemnat și o firmă care se va ocupa de întocmirea unui proiect de restaurare.