Protest al angajaților de la Drumuri și Poduri, pentru salariile restante de 3 luni

1942

Angajații de la Întreprinderea de Drumuri și Poduri protestează, după ce nu și-au mai încasat salariile de trei luni. Aproximativ 30 de salariați, care lucrează la podul de la Turcinești, au încetat muca, în aeastă dimineață. Oamenii au așteptat ca șefii să le dea explicații. Directorul unității a mers să stea de vorbă cu protestatarii, care amenințau că vin în fața Consiliului Județean, instituție care este acționar al societății. Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, spune, însă, că problema salariaților Întreprinderii de Drumuri și Poduri Gorj este una dificilă, deoarece firma nu reușește să asigure salariile, din lipsă de lucrări.

Sincr. Cosmin Popescu, președ. CJ Gorj

Președintele Consiliului Județean spune că problema nu poate fi rezolvată de istituția administrativă, chiar dacă este acționar al IDP, deoarece legea interzice să le încredințeze lurări, în mod direct.

Sincr. Cosmin Popescu, președ. CJ Gorj

Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj, al cărei acționar este Consiliul Județean, efectua, până în acest an, lucrările de reparații și întreținere și efectua lucrări dispuse de consiliu. Acestea au fost însă scoase la licitațe, iar societatea Consiliului Județean le-a pierdut, în favoarea unui consorțiu de firme.