334

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au depistat, în perioada 23 aprilie – 27 aprilie 2018, nu mai putin de 46 de persoane care prestau muncă nedeclarată ,la mai mulţi angajatori din judeţ, pentru 31 dintre acestea neexistând încheiat un contract individual de muncă. În cadrul controalelor efectuate de către inspectorii teritoriali de muncă, în ultima săptămână, au fost depistate 46 de persoane care munceau la negru. Aceștia au aplicat sancțiuni ce însumează 341.000   de   lei,   din   care  320.000   de   lei   pentru   muncă nedeclarată.

Sincr Neli Matei, purt cuvânt ITM Gorj

Pentru   nerespectarea   prevederilor   legale   în   privinţa   securităţii   şi   sănătăţii în muncă, reprezentantii ITM au aplicat, în aceeaşi perioadă, sancţiuni de 35.000 de lei.

Sincr2 Neli Matei, purt cuv ITM Gorj

Totodată, cu ocazia Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, angajatorii din domeniile de activitate unde există cele mai mari riscuri cu privire la accidentele de muncă şi bolile profesionale, au participat la o întâlnire de informare ce a avut loc la sediul instituţiei.