20 de centre de examen pentru BAC-ul de vară

680

Autoritățile din Educație se pregătesc pentru organizarea examenului de Bacalaureat. Prima sesiune este programată pentru iunie-iulie, iar la Gorj s-au înscris peste 3000 de liceeni. Este al doilea an când examenul maturității se desfășoară sub restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. Și în această sesiune, elevii sunt nevoiți să poarte masca de protecție în timpul examinării, dar să păstreze și distanțarea socială.

Dana Constantinescu, inspector general IȘJ Gorj

20 de centre de examinare vor fi înființate la nivelul județului Gorj. Inspectorul general al IȘJ Gorj, Dana Constantinescu, spune că s-a luat decizia de a reduce numărul acestora tocmai pentru a gestiona mai bine situația, iar examenul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Dana Constantinescu, inspector general IȘJ Gorj

Probele scrise încep pe 28 iunie, cu cea la limba și literatura română. Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 12.00, și tot în aceeași zi, până la ora 18.00, elevii vor putea depune contestațiile. Liceenii vor ști exact ce note au obținut la examenul de bacalaureat pe data de 9 iulie. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat este programată să înceapă în 16 august.