70% din activitatea restaurantelor din Târgu-Jiu a fost suspendată

705

Noi restricții au fost puse pe teritoriul județului nostru. Potrivit ISU Gorj, în orașul Novaci a fost suspendată activitatea cu publicul până pe data de 3 Noiembrie 2020, din cauza creșterii numărului de persoane infectate cu Sars-Cov2.

Petrache Camelia – reprezentant ISU Gorj

De asemenea, au fost luate măsuri și în municipiul Târgu-Jiu. Activitatea cu publicul la operatorii economici a fost restrânsă. Reprezentatul ISU Gorj, Camelia Petrache a comunicat noile restricții.

Petrache Camelia – reprezentant ISU Gorj

De asemenea, este permisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

În permanență, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj în cooperare cu Direcția Publică de Sănătate Gorj efectuează analize privind incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităților din județul Gorj, anumitor zone cu risc epidemiologic, precum și la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice, urmând a fi propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică.