A căzut într-o prăpastie de 40 de metri și a scăpat cu viață. Victima are 70 de ani și se întorcea de la schitul Cioclovina

275
foto:arhivă

Bărbatul în vârstă de 70 de ani care a căzut, ieri, într-o prăpastie, de aproximativ 40 de metri în zona Munților Vâlcan, se află în afara oricărui pericol. Victima se întorcea de la schitul Cioclovina de Jos, din zona Tismana, și, la un moment dat, a alunecat. Salvamontiștii gorjeni au intervenit de urgență pentru salvarea bătrânului. Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Salvamont Gorj, a declarat că persoana accidentată era căzută într-o zonă accidentată, iar în ajutorul salvamontiștilor montani au intervenit și lucrătorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Sabin Cornoiu

Sabin Cornoiu a precizat că, în urma accidentării, bărbatul a fost transportat la baza muntelui de unde a fost preluat de o ambulanță SMURD. Acesta prezintă leziuni ușoare și se află în afara oricărui pericol. Acțiunea de salvare și recuperare a durat în jur de trei ore, iar salvamontiștii gorjeni au reușit să o ducă la bun sfârșit.

Sabin Cornoiu