A murit fostul viceprimar al localității Roșia de Amaradia. A câștigat pentru sinistrați despăgubiri de 1 milion de euro de la CEO

588
Sursa: adevarul.ro

Cristinel Ciocan, fostul viceprimar al comunei Roșia de Amaradia, s-a stins din viață, ieri, în urma unui infarct. Acesta era președintele Asociaţiei Sinistraţilor din satul Seciurile și a reușit, în urma unor procese îndelungate, să câștige suma de un milion de euro, sub formă de despăgubiri de la Complexul Energetic Oltenia din cauza alunecării de teren din urmă cu 13 ani, care adus la distrugerea sau avarierea a peste 100 de case. Cristinel Ciocan a murit acasă. La fața locului a ajuns un echipaj de la Ambulanță, dar nu i s-a mai putut salva viața.

Primarul comunei, Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, ne-a spus că Cristinel Ciocan a fost primul său viceprimar la venirea în funcție și că este o pierdere mare pentru comunitate.

Asociația condusă de Ciocan a reușit să câștige un proces și să demonstreze că alunecările de teren au avut drept cauză lucrările miniere efectuate în zonă. Zeci de familii au primit sume considerabile, dar și refacerea locuințelor distruse pe alte amplasamente.