A „plouat” cu amenzi pentru şoferii gorjeni

443

În perioada 26 aprilie – 1 mai, poliţiştii gorjeni au acţionat pe raza judeţului pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respecta regulile de circulaţie, punând astfel în pericol ceilalţi participanţi la trafic, ocazie cu care au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 166.000 de lei. În cele cinci zile, au fost prezenţi în teren 167 de poliţişti, care au acţionat pentru reducerea riscului rutier, aplicând 284 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea fiind aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, respectiv 134 de sancţiuni.

Totodată, au fost reţinute 74 de permise de conducere, cele mai multe pentru depăşirea limitei legale de viteză (43 sancţiuni) şi pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (13 sancţiuni).

Tot în cadrul acestor acţiuni, poliţiştii gorjeni au retras 7 certificare de înmatriculare, 6 dintre acestea pe motiv că autovehiculele aveau inspecţia tehnica perioadică expirată.

Adresăm tuturor participanţilor la trafic recomandarea de a respecta cu stricteţe regulile de circulaţie rutieră, pentru a nu fi implicaţi în evenimente neplacute, care să le pună integritatea corporală în pericol, transmite IPJ Gorj

foto:arhivă