Acțiunile CEO, transferate la FSDI

193

Fără o informare prealabilă a opiniei publice și a factorilor responsabili din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Camera Deputaților a votat astăzi înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, din care fac parte 33 de companii de stat printre care și Complexul Energetic Oltenia. Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii se va ocupa atât de dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase, cât şi de administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit.Capitalul social va fi de 9 miliarde de lei.

Dan Vîlceanu

Inițial, proiectul se referea la 23 de companii, însă, în cadrul ședinței de astăzi, deputatul PSD Șimon Gheorghe, care este și președintele acestei comisii, a introdus un amendament prin care și alte companii cu capital majoritar de stat intrau sub incidența proiectului, printre care și Complexul Energetic Oltenia.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, cel mai mare din Complexul Energetic, este bulversat de transferul acțiunilor în portofoliul unui fond de investiții.

Gabriel Căldărușe

Liderul PSD, Liviu Dragnea a susținut înființarea acestui fond care funcţionează în alte ţări din Europa şi din lume.