AJOFM Gorj cuprinde sute de șomeri la formare profesională

812

La nivelul județului Gorj, în momentul de față,  la  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă  sunt înregistrați 5900 de șomeri, din care 2066 sunt indemnizați si 3834 neindemnizați. Rata șomajului este de 4,34 %, mai mică decât la sfârșitul anului 2018. La nivel național, din punct de vedere statistic  suntem pe locul 13, pe primele locuri fiind județele  Vaslui, Dolj și Mehedinți.

La nivel regional, județul Dolj este pe primul loc la rata șomajului mare, iar Vâlcea pe ultimul loc, afirma Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Romeo Chiriac- Director AJOFM Gorj

Totodată, Chiriac spune că din punct de vedere al formarii profesionale, AJOFM Gorj  are un plan de realizat  și anume să cuprindă 630 de șomeri la formare profesională. Vor fi  cursuri care să cuprindă 30 de deținuți de la penitenciarul din Târgu-Jiu, 66 de ucenici la programele de ucenicie, Agenția  subvenționând cu 2250  lei lunar, acești bani fiind virați către angajatori. Interesul, spune Chiriac, este de plasare a  acestor șomeri în câmpul muncii în urma formării profesionale.

Romeo Chiriac- Director AJOFM Gorj