Alături de mineri indiferent de situație

277

Proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare pentru mineri este susținut în continuare de președintele PSD Gorj, Mihai Weber. Acesta a declarat că social democrații sprijină orice demers făcut pentru salariații Complexului Energetic Oltenia chiar dacă amendamentul depus de ei trebuie să sufere anumite modificări. Mai mult, Weber a precizat că este de acord și cu amendamentul depus de parlamentarul USR, Radu Miruță. Daca legea va fi aprobată, mii de oameni ar pleca din CEO. Așa că Miruță a propus ca legea, cu modificarea adusă de el, să intre în aplicare de la anul, lucru care nu i-a deranjat pe social democrați.

Mihai Weber, deputat PSD

Minerii și energeticienii au beneficiat de încă o lege care le-a permis să iasă la pensie dacă au lucrat în condiții grele de muncă. Circa 1500 de angajații ai CEO au beneficiat de această facilitate, adaugă Weber .

Mihai Weber, deputat PSD

Este de reamintit că, de șase săptămâni,  mineri și energeticieni din CEO protestează pentru ca proiectul de lege care îi va scoate mai devreme la pensie să primească votul deputaților. Protestatarii amenință și cu greva foamei daca legea privind reducerea vârstei de pensionare nu va primi avizul necesar.