Ambrozia face victime. Numărul pacienților cu alergii, crește

210

În plin sezon de ambrozie, autoritățile locale vor să stârpească planta, care afectează din ce în ce mai mulți oameni.  Cei care sunt alergici trec prin momente cumplite. În fiecare zi au senzația că se sufocă și trebuie să stea închiși în case. Planta poate fi întâlnită peste tot, în culturi, pe marginea drumului sau chiar în grădinile și parcurile neîngrijite, spun specialiștii.

Simona Coleașă, medic alergolog

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că polenul ambroziei este răspândit și la distanță. Pacienții s-au înmulțit în această perioadă, iar complicațiile sunt dintre cele mai severe.

Simona Coleașă, medic alergolog

Trist este că și copiii sunt afectați. Alergologii cer sprijin din partea autorităților pentru stârpirea acestui tip de plantă.

Simona Coleașă, medic alergolog

Cosirea planetei rămâne cea mai eficientă metodă de a scăpa de aceasta. Specialiștii recomandă tăierea buruienii în mod regulat pentru a împiedica procesul de creștere.

Valentin Priporeanu, director Direcția pentru Agricultură Gorj

Reprezentanții Poliției Locale au identificat zeci de terenuri unde crește planta și au trimis somații proprietarilor. Cei care nu își curăță pământul riscă amenzi usturătoare.

Florin Băluță, director Poliția Locală Târgu Jiu