ANAF pregătește o nouă lovitură puternică pentru români

545

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a afirmat ieri că nu se poate declara mulțumit de modul în care ANAF încasează banii și spune că România ”are nevoie de și mai mulți bani pentru a face și mai multe, pentru că nevoile sunt foarte mari”.

„Eu am spus că, pe lângă cele 28% din PIB pe care ANAF-ul trebuie să le colecteze, obligaţia ANAF-ului este de a aduce 30%, deci oficial luat în calcu, când am făcut bugetul, 28%, dar obligaţia ANAF-ului este să crească, să aducă măsuri şi mai eficiente pentru a creşte acest procent la 30%. Ştiu că nu este simplu, dar undeva trebuie să începem, pentru că România are nevoie de bani, nu în sensul că nu avem bani să facem ceea ce am promis, dar România are nevoie de şi mai  mulţi bani pentru a face şi mai multe, pentru că nevoile sunt foarte mari”,  a adăugat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

De asemenea, acesta a mai spus că o rectificare bugetară va fi făcută la finalul lunii iulie, la fel ca în anul 2015, şi că speră să fie vorba despre o rectificare pozitivă.

Din declarațiile oficiale putem deduce faptul că ANAF ar putea intensifica demersurile de colectare a taxelor, impozitelor și sumelor datorate de români către Fisc.

sursa:antena1

foto:arhivă