Aproximativ 200 de tineri din Gorj vor să fie jandarmi

145

Județul Gorj este, din nou, în top în ceea ce privește numărul de tineri care aleg o carieră militară. Aproximativ 200 de candidați au fost recrutați din Gorj pentru a studia în cadrul instituțiilor militare ale MAI.  Oferta educațională din cadrul școlilor militare ale Ministerului Afacerilor Interne a fost promovată în școlile din județ și prin intermediul Agenției de Șomaj. În acest an, au fost selectați 179 de tineri. Cei mai mulți vor merge la Şcoala de Subofiţeri „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani, a explicat colonelul Dorel Roșu, prim adjunct al IJJ Gorj.

În acest an, numărul tinerilor care au optat pentru o astfel de unitate de învățământ a fost mai mare decât anul trecut, a explicat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.

Jandarmii au avut și sfaturi pentru tinerii care își doresc o astfel de carieră. Revine colonelul Dorel Roșu, prim adjunct al IJJ Gorj.

IJJ Gorj Gorj este pe primul loc la numărul de candidaţi  recrutaţi în anul 2017 pentru instituţiile militare de învăţământ.