Are șanse minime de supraviețuire după ce a fost lovit cu piciorul în cap. Victima era în cârje

1097

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din satul Rogojelu, comuna Fărcășești, are șanse minime de supraviețuire, după ce a fost lovit cu piciorul în cap de către un tânăr din orașul Rovinari. Ionuț Monea s-a întors săptămâna trecută din Germania, unde se aflase la muncă. Suferise un accident de muncă și nu mai putea să lucreze. Gorjeanul se deplasa cu ajutorul cârjelor. El trebuia să își viziteze fiu, dar, spre ghinionul lui, a mers înainte la un bar din Rovinari. Aici l-a întâlnit pe Ionel Mihai Birică, de 29 de ani, din localitate. Acesta i-a cerut să-i facă cinste cu o bere, dar și o sumă de bani. Între cei doi a avut un schimb de replici, iar Birică l-a lovit cu piciorul, deși Monea era în cârje și nu se putea apăra.

Robert Monea, fiul victimei

Ionuț Monea a rămas întins pe caldarâm. Agresorul său s-a speriat și a sunat la ambulanță. Bărbatul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Bagdasare Arsenie dib București, unde a fost operat, dar șansele de supraviețuire sunt minime.

Robert Monea, fiul victimei

 

Ionel Mihăiță Birică a fost reținut, în aceeași zi de polițiștii gorjeni, iar instana Judecătoriei Târgu-Jiu au admis, vineri 4 octombrie., propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a acestuia, sub acuzația de vătămare corporală.