Ariana Găvan împlinește un secol de viață. „Secretul este că nu am fost nervoasă vreodată“

896

Ariana Găvan, din satul gorjean Dobriţa, a sărbătorit sâmbătă, împlinirea a unui secol de existenţă, alături de familie și invitați, printre care s-au numărat primarul Marcel Romanescu și viceprimarul Adrian Tudor.

Sărbătorita a băut la petrecere un pahar cu şampanie şi unul cu vin, a mâncat din toate preparatele şi s-a bucurat de acest eveniment special. Nu a lipsit tortul din care Ariana s-a înfruptat. Centenara nu are probleme de sănătate deosebite și mai ia din când în când doar o banală pastilă de algocamin. Aceaste ne spune că secretul unei vieți lungi este că nu a pus la suflet toate supărările.

Ariana Găvan

Ariana s-a născut în urmă cu 100 de ani şi a fost botezată de unul dintre cei mai mari oameni de stat ai României, Gheorghe Tătărescu, care făcea parte din acelaşi partid cu un unchi, care era deputat liberal în perioada interbelică.

Ariana Găvan îşi aminteşte că pe vremuri participa la petrecerile câmpeneşti date de Tătărescu la reşedinţa sa din localitatea gorjeană Poiana, și a jucat în horă chiar şi cu Regele Mihai.

A avut o viaţă dificilă, pentru că a rămas fără tată de când era mic copil. A urmat Şcoala profesională din Târgu Jiu, după care s-a căsătorit şi s-a mutat la Timişoara împreună cu soţul său, care era militar. Pensionată în anul 1974, Ariana a lucrat ca asistent medical la Spitalul Timişoara, la Obstetrică Ginecologie, împreună cu celebrul medic Dumitru Popescu. Ariana a adus pe lume nenumăraţi copii şi a participat la operaţii complexe. Una dintre pacientele ei fost pacientă celebra atletă Iolanda Balaş.

Ariana Găvan are două fiice trei nepoţi şi doi strănepoţi.