Au crescut pensiile! Bani mai mulți pentru 5 milioane de români

212

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat faptul că de la 1 septembrie (ieri) vor crește pensiile pentru peste cinci milioane de români, prin creșterea punctului de pensie la 1.265 de lei. Creșterea pe care o vor avea pensionarii pe talon va fi de aproximativ 15%.

„Practic, de la data de 1 septembrie, toate cele 5 milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate se majorează în funcție de valoarea punctului de pensie, și anume de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, dar nu uităm de cei mai sărmani dintre pensionari, adică cei care încasează indemnizația socială, cea denumită pensie minimă, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei. Toate pensiile în acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tipărite, sunt distribuite către Poșta Română și primele sume au fost achitate către Poșta Română, și începând de luni (2 septembrie – n.r.) se vor face și primele plăți”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, următoarea creștere a pensiile va fi pe 1 septembrie 2020, când punctul de pensie va crește de la 1.265 la 1.775 de lei.

sursa:antena1