Au fost reclamați de vecini că ajută o familie săracă să își renoveze locuința

1668

Numeroase sesizări au fost depuse de mai mulți localnici din satul gorjean Bobu, comuna Scoarța, împotriva unor voluntari care au venit să renoveze locuința unei familii sărmane. Sătenii au reclamat că sunt deranjaţi de zgomotul produs, iar unii chiar îi înjurau când treceau prin faţa casei.
Nicoleta Iftode, unul dintre voluntari, a relatat că niciun vecin nu a venit să le dea o mână de ajutor, dar mulți au mers la primărie să depună reclamații.

Nicoleta Iftode, voluntar

Unii din vecini au fost revoltați atunci când a fost adusă betoniera și au făcut din nou o serie de reclamații.

Nicoleta Iftode, voluntar

Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, a recunoscut că unii localnici au depus sesizări și că motivul acestora a fost invidia.

Ion Stamatoiu, primar al comunei Scoarța

Soţii Moraru, din Scoarța, au doi copii: un băieţel care a împlinit 12 ani şi o fetiţă care a aniversat şase ani chiar când s-a mutat noua locuinţă. Cei doi soţi nu au un loc de muncă, iar veniturile obţinute sunt ocazionale. Căsuţa în care locuiau soţii Moraru împreună cu cei doi copii era împărţită în două camere şi un mic hol în care era improvizată o bucătărie. Cei patru membri ai familiei locuiau într-o singură încăpere, de trei pe doi metri, pentru că în cealaltă nu se putea sta, deoarece nu avea tavan și era folosită mai mult ca spaţiu de depozitare.
Lucrările de renovare a locuinței s-au desfăşurat pe parcursul unei luni. Au început în luna august şi s-au încheiat, în cea mai mare parte, la sfârşitul lunii septembrie. 47 de voluntari şi donatori s-au implicat.