Au început simulările pentru BAC. La Gorj, sute de elevi au lipsit de la prima probă

309

Liceenii au intrat în febra examenelor. Unii mai stresați, alții mai relaxați, elevii din anii terminali s-au prezentat în această dimineață în unitățile de învățământ pentru a susține simularea probei scrise la limba și literatura română. În județul Gorj, din cei 3.131 de elevi înscriși, au absentat peste 800. Cea mai slabă prezență este la Liceul Traian Vuia din Târgu Jiu, unde doar 26 de liceeni au venit să să arate ce au învățat până acum sau pur și simplu să vadă ce-i așteaptă la examenul maturității din vară. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Gorj sunt și licee unde prezența a fost de 100%.

Nicolae Negrea, inspector școlar IȘJ Gorj

Având în vedere situația epidemiologică, sunt mai multe reguli pe care elevii trebuie să le respecte. Mai exact, la intrarea în sală liceenii s-au dezinfectat pe mâini , iar pentru evitarea aglomerației, au fost create circuite separate, pentru ca elevii să nu se întâlnească între ei. Mai mult, pe tot parcursul probei de la limba română, elevii trebuie să poarte mască de protecție.

Nicolae Negrea, inspector școlar IȘJ Gorj

Liceenii vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele de simulare. Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor putea fi reprogramate în localitățile aflate în carantină până la încetarea măsurii, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai. Aproximativ 7.500 de elevi din întreaga țară nu au putut participa astăzi la examene. Este vorba despre elevii care învață în școlile de pe raza localităților care sunt plasate în carantină.