Au spart zidul spitalului, să scoată RMN-ul

1037

Au spart zidul spitalului, ca să scoată RMN-ul! S-a întâmplat la Tg Jiu. Aparatul de rezonanță magnetică din Spitalul Județean, ce aparține unei firme private, a fost luat, urmând ca în locul lui să fie montat unul nou, ce va fi achiziţionat de Ministerul Sănătății, cu fonduri de la Banca Mondială. Până atunci, pacienţii sunt direcționați spre un centru privat. RMN-ul privat, ce funcţiona de câțiva ani în incinta Spitalului Judeţean din Tg Jiu, a fost scos azi, pentru a se incepe lucrările de amenajare a spaţiului, în care va fi montat noul aparat. Pentru scoaterea aparatului, a trebuit spart un zid, a intervenit o macara și un tir, pentru transport.

Sincr. Gigel Capotă, manager interimar SJU Tg Jiu

Până la montarea noului RMN, promis de autorități, care să fie achiziționat de Ministerul Sănătății, cu bani de la Banca Mondială, pacienții vor fi direcționați către un centru privat din municipiu, cu care unitatea medicală are un parteneriat.

Sincr. Gigel Capotă, manager interimar SJU Tg Jiu

Autoritățile susțin că noul RMN va ajunge la Spitalul Judeţean, până la sfârşitul acestei luni, când este așteptat și un computer tomograf.