Autoritățile din Peștișani așteaptă să primească în administrare Casa memorială Brâncuși pentru a salva casa natală a marelui sculptor

578

Autoritățile locale ale comunei Peștișani așteaptă de o jumătate de an să primească în administrare Casa memorială Constantin Brâncuși din satul Hobița, pentru  demara un proiect de salvare a casei părintești a marelui sculptor, care se află într-o avansată stare de degradare. Casa memorială se află în patrimoniul Muzeului Județean Gorj, dar la 200 de metri distanță se află casa natală a lui Constantin Brâncuși, care a fost preluată recent de Primăria Peștișani. Primarul localității Peștișani, Cosmin Pigui, a spus că cele două imobile trebuie să se afle în același loc.

Primarul comunei lui Brâncuși susține că cei de la Muzeul Județean Gorj nu vor să renunțe la Casa memorială pentru că le va fi afectat bugetul primit de la Consiliul Județean Gorj. Cosmin Pigui spune că trebuie îngrădită casa natală, pentru că găinile și gâștele pătrund în interiorul casei în care s-a născut Brâncuși.

Primarul Cosmin Pigui  susține că se va face o expertiză a componentelor din lemn a casei natale a lui Brâncuși pentru a se constata care sunt elementele originale.