Bani pentru persoanele cu dizabilități

396

Aproximativ șapte mii de cetățeni români ar putea beneficia de vouchere în valoare de 5.000 de euro acordate de stat. Vorbim de un program finanțat din fonduri europene, fiind destinat achiziționării echipamentelor asistive pentru persoanele cu dizabilități. Valoarea programului este de 23,5 milioane de euro.

„Minimum 7.000 de persoane cu dizabilităţi vor primi vouchere cu o valoare de până la 5.000 de euro fiecare pentru a-şi putea achiziţiona echipamente asistive, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen şi scriere, produse manipulatoare robotizate”, a declarat Rovana Plumb la Palatul Victoria.

De asemenea, Plumb a mai declarat și faptul că în tot în cadrul acestui program, angajatorii primesc o subvenție de 2.250 de lei pentru angajarea persoanelor cu dizabilități.

„Pentru amenajarea locului de muncă special pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi, subvenţionăm angajatorii cu 2.250 de lei pe lună”, a completat Plumb.

sursa:antena1