Bilanț pentru parlamentari. Cu ce se laudă senatorii și deputații după șase luni de mandat

331

Parlamentarii gorjeni au făcut bilanțul la șase luni de când au preluat mandatele. În timp ce unii au ce se lăuda, activitatea altora lasă de dorit. Parlamentarii care sunt la primul mandat dau impresia că se zbat să facă ce au promis în campania electorală. Deputatul Dan Vâlceanu se află la primul mandat. A obținut un post de deputat, în decembrie, anul trecut. el face parte din Comisia de buget finanțe.

Pe lângă drumuri, Dan Vâlceanu a depus mai multe amendamente pentru Uzina Mecanică Sadu sau pentru UATAA Motru.

În ceea ce privește interpelările sau întrebările, Dan Vâlceanu susține că nu a apelat la acestea, considerându-le ineficiente. Deputatul liberal și-a trecut în cont 16 inițiative legislative. Tot cu o activitate bogată se laudă și senatorul Florin Cârciumaru, și el la primul mandat.

Celălalt senator trimis de gorjeni în Parlament este Scarlat Iriza. El a mai avut, până acum, două mandate de deputat. A luat cuvântul de cinci orei în plen, are cinci inițiative legislative și nouă întrebări adresate membrilor Guvernului. Mihai Weber se află la cel de-al doilea mandat. În primele șase luni, a luat cuvântul în șapte ședințe, a făcut cinci declarații politice, are trei propuneri legislative, dintre care una a fost promulgată ca lege și și-a mai trecut în cont 5 interpelări.

Victor Ponta se află la cel de-al patrulea mandat de deputat. Nici el nu se poate mândri cu o activitate bogată în Camera Deputaților. Potrivit site-ului instituției, a vorbit în plen patru minute în șase luni. Alin Văcaru este la primul mandat în Camera Deputaților. În ceea ce privește activitatea sa, nu este una foarte bogată. A luat cuvântul de trei ori și a vorbit două minute. A realizat, împreună cu alți colegi, nouă propuneri legislative. Și Elvira Șarapatin este la prima astfel de experiență. Ea are șapte propuneri legislative și trei declarații politice. A vorbit, de la tribună, 14 minute în șase luni.