Boza contestă rezultatele raportului Corpului de control al Prim Ministrului

787

Sorinel Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, contestă rezultatele din raportul Corpului de Control al Prim-Ministrului. Reprezentanții Guvernului au constatat o serie de nereguli grave, cum ar fi raportarea nereală a stocurilor de cărbune. Sorinel Boza a declarat, pentru site-ul presafarastapani.ro, că informațiile au fost preluate fără a mai fi verificate din Raportul Corpului de Control al Ministrului Energiei.

Sorinel Boza, manager al CEO

Managerul Complexului susține că, în fiecare lună, o comisie verifică stocurile existente și prezintă situația conducerii Complexului. Boza a declarat că măsurătorile se fac cu un aparat special, folosit în astfel de situați, numit teodolit, în timp ce inspectorii de control au folosit o dronă.

De asemenea, Corpul de Control a mai constatat că Boza a fost numit în Directoratul Complexului cu încălcarea legii, pentru că nu s-a aflat pe lista scurtă. Managerul susține că s-a aflat pe această listă și că s-au respectat toate procedurile.

O altă neregulă depistată se referă la  plata salariilor unor lideri de sindicat angajați ca inspectori sociali, care figurau și pe statele de plată ale organizațiilor sindicale.