Cadou pentru viață

495

Targujienii pot să salveze vieți. Cei care vor să doneze sânge sunt încurajați să o facă, în această perioadă, în cadrul unei campanii la nivel național. Donatorii nu trebuie să meargă la centrele de transfuzie, ci se pot prezenta în locațiile în care autocare transformate în centre mobile, vor fi parcate.  Numarul donatorilor a scazut dramatic, in ultima perioada, iar daca in anii trecuti, in preajma sarbatorilor, numarul persoanelor donatoare era de 60-70, pe zi, in prezent, la Centrul de Transfuzii din Tg Jiu media este de doar 15.

vox Călina Căluțoiu , 1

Campania „Cadou pentru viata”, organizata de Centrul de Transfuzii din Tg Jiu, ofera sansa gorjenilor sa faca un dar mai putin obișnuit, dar vital pentru anumiți oameni. Sângele donat poate salva multe vieți.

vox Călina Căluțoiu , 2

Persoanele peste 18 ani, care nu sufera de boli cronice si autoimune si nu au avut interventii chirurgicale sau stomatologice, in ultimele 6 luni, pot dona sange. În schimb,  acestia vor primi un set gratuit de analize, 7 tichete valorice, 50 % reducere la abonamentul de transport, dar si o zi libera de la serviciu.