Cai liberi pe străzi. Primăria Târgu Jiu demarează o nouă campanie

623

Caii lăsați nesupravegheați vor fi duși la Obor. Este avertismentul autorităților locale care vor întreprinde o nouă campanie de conștientizare printre proprietarii de cabaline. Chiar ieri, patru cai au fost ridicați de pe o stradă din Târgu Jiu. Aceștia au fost duși la obor, iar proprietarii vor trebui să plătească o amendă pentru că au lăsat animalele nesupravegheate, dar și câte o taxă de 20 de lei pentru fiecare zi în care caii sunt ținuți la obor. Patru cai au fost luați de pe stradă chiar ieri. Aceștia se plimbau nesupavegheați pe Strada Hidrocentralei, după cum a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

Caii au fost duși la Obor și urmează să fie identificat proprietarul. Amenda pe care o riscă persoanele care au lăsat caii nesupravegheați poate ajunge până la 500 de lei. Primăria Târgu Jiu demarează, de săptămâna viitoare, o campanie de conștientizare pentru ca să nu se mai repete evenimente tragice pe străzi din cauza cailor. Loredan Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei, vine cu amănunte:

În ianuarie 2017, un tânăr și-a pierdut viața după ce a lovit cu mașina doi cai pe centura ocolitoare a municipiului. De atunci, au mai fost persoane care au sesizat că sunt cai lăsați liberi pe străzi.