Calitatea apei verificată de către autorități

426

Apele folosite în industria alimentară, precum şi sursele de apă potabilă din județ au fost analizate de către inspectorii DSP Gorj. Verificările au fost efectuate cu privire la calitatea apei potabile, urmărindu-se evitarea eventualelor epidemii provocate de contaminarea surselor de apă cu agenți patogeni ai bolilor infecțioase transmise prin apă. De altfel, monitorizate au fost şi băile publice, bazinele de înot și piscinele, însă nu s-au înregistrat probleme în ceea ce privește calitatea apei.

Sincr 1 Marius Boeriu,  director DSP Gorj

Analizele au fost efectuate în laboratoarele avizate de pe raza municipiului Târgu Jiu. Cele mai grave boli care se pot transmite prin apă sunt febra tifoidă, holera, dizenteria, leptospirozele, tularemia, bruceloza, tuberculoza, hepatita A şi E, poliomielita, enterocolitele şi unele boli parazitare.