Canicula atinge cote extreme. Sunt anunțate peste 40 de grade

414

Temperaturile de 43 de grade dau peste cap toate măsurătorile meteo. Specialiștii ANM anunță că este este posibil să fie emis un cod roşu de caniculă. Şi nu e tot. După zilele caniculare, vor urma ploi torenţiale, vijelii, dar şi căderi de grindină. La nivelul județului Gorj, a fost convocat Comitetul de urgență pentru a se stabili planul de intervenție în caz de nevoie. Toate unitățile sanitare din Gorj au asigurat stocurile de medicamente în regim de urgență pentru pacienții expuși la radiații. De asemenea, în fiecare unitate de primiri urgențe, au fost instituite puncte de oferire a primului ajutor, după cum a explicat Marius Boeriu, directorul Direcției pentru Sănătate Publică Gorj.

Toți șefii instituțiilor deconcentrate și ai instituțiilor militarizate au fost înștiințați de avertizările meteorologilor și sunt pregătiți să intervină în caz de nevoie. Îl ascultăm pe Ciprian Florescu, prefectul județului Gorj.

Și Primăria Târgu Jiu ia măsuri pentru a proteja oamenii de caniculă, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Specialiștii ANM anunță că este posibil ca aceste zile să fie cele mai călduroase zile din istoria măsurătorilor meteorologice, pentru că, în mod obişnuit, în data de 1 iulie, la nivelul României, maximele absolute sunt situate între 35-37 de grade. În weekend, însă, ne așteaptă ploi cu caracter torenţial, vijelii şi caderi de grindină.