Cardul de sănătate, in cap!

311

Scandal din nou în sănătate! Medicii de familie sunt foc și pară. Motivul? Blocarea sistemului informatic al Casei Naţionale de Asigurări . Doctorii spun că în ultima perioadă se confruntă numai cu probleme în ceea ce privește sistemul , iar pacienții sunt puși să aștepte ore în șir pe la uși. Președintele Casei Asigurărilor de Sănătate,Daniel Șurlea neagă că ar fi probleme cu sistemul informatic. Platforma informatică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate  este din nou la pământ, blocând, practic, sistemul medical. Medicii de familie spun că de săptămânii bune au apărut probleme, însă, instituţia responsabilă de buna funcţionare a sistemului informatic nu face nimic.

Sincr1: Mihail Moisescu, medic familie 

Președintele Casei Asigurărilor de Sănătate,Daniel Șurlea neagă că ar fi probleme cu sistemul informatic.

Sincr2:  Daniel Șurlea , director CJAS Gorj

Medicii de familie spun că eliberează rețete offline , însă de cele mai multe ori se trezesc că aceste servicii le sunt imputate. Iar cum unii nu cunosc legile, sunt buni de plată.

Sincr3:Mihail Moiesescu , medic familie: tot din voxuri mihai moisescu 2 si 3

Mihai Moisescu, presedintele Patronatului Medicilor din Gorj spune că a cerut ca acest termen de 72 de ore pentru validarea rețetelor să fie scos din contract.

Sincr4:Mihail Moiesescu , medic familie

Medicii afirmă că de fiecare dată când sunt aceste probleme răspunsul Casei Asigurărilor de Sănătate este acelaşi, respectiv că problema este în curs de remediere şi că pot fi eliberate reţete offline.