Cazul bătrânului amendat, discutat în Parlament

127

Cazul bătrânului amendat pentru construirea unui cavou  a ajuns pe masa parlamentarilor. Deputatul Dan Vâlceanu le-a explicat guvernanților situația pensionarului din Săuleşti amendat de inspectorii de muncă pentru că își săpa locul de veci cu ajutorul  unor vecini cărora nu le-a făcut contracte de muncă. Dan Vâlceanu a postat un mesaj pe pagina sa de socializare. Parlamentarul gorjean spune că  s-a ales cu promisiunea verificării modului în care a fost aplicată legea în acest caz.

Instituțiile statului trebuie să își facă datoria și să respecte legile țării, însă nu o să eliminăm munca la negru prin amendarea unui bătrân de 80 de ani, care și-a rugat trei vecini să-i sape cavoul, și nici evaziunea fiscală prin verificări la o tarabă din piață! În acest caz avem de-a face și cu inspectori ITM cu exces de zel.Este un comportament care se îndepărtează de spiritul și menirea legii și chiar provoacă un sentiment că legea a fost gândită împotriva cetățenilor.Despre situația din Gorj am vorbit și eu în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților. La ședință a fost și un reprezentant al Inspecției de Muncă și am primit asigurări că va fi verificat acest caz și se va raporta comisiei, a postat Dan Vîlceanu pe pagina sa de socializare.

60 de mii de lei, atât are de plătit bătrânul pentru că a chemat trei vecini să-i construiască un cavou. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, bătrânul ar fi trebuit să le întocmească contracte de muncă groparilor.