Cazul Dobrin, îngropat în anchete. Suspiciuni că ambulanța era defectă

1049

Acuzații grave în cazul șefului de la Sanepid Gorj care a murit în timp ce era transportat la un spital din capitală. Soția acestuia vrea să facă dreptate și cere ca cei vinovați să plătească. Spune că omul lângă care a crescut de la vârsta de 22 de ani a fost omorât de sistemul sanitar defectuos. Imediat după înmormântare, pe pagina sa de socializare a apărut un mesaj cutremurător.

,,Acum, că mi-am așezat EROUL într-o odihnă veșnică, cu puterile care mi-au mai rămas si cu spiritul puternic pe care mi l-a transmis, crescând lângă el de la vârsta de 22 de ani, mă folosesc de această rețea publică si vă declar următoare: eu am semnat si mi-am asumat riscurile deplasării la București pentru pacientul Adrian Dobrin, dumneavoastră “sistemul sanitar” ați semnat si v-ați asumat riscurile pentru echipamentele deținute? Adrian nu a murit, ci a fost omorât, iar in codul penal se numește crima.
Iți promit ca o sa mă lupt, Adrian!”, acesta este mesajul soției îndurerate.

Asistentul medical Cristi Popescu, care îl cunoștea pe Adrian Dobrin de 20 de ani, l-a însoțit în ambulanță. Acesta a explicat cum prietenul său a murit sub privirile lui neputincioase.

Cristi Popescu, asistent

Bărbatul era în stare gravă și nu putea fi transferat la alt spital. Totuși, la insistențele familiei, care și-a asumat acest lucru în scris, a fost efectuat transferul.

Constantin Mitroi, director SJA Gorj

Managerul Serviciului de Ambulanta Gorj neagă că ar fi trimis în misiune o autospecială defectă. Însă în prezent în instituție se desfășoară mai multe anchete pentru a afla cum s-a întâmplat nefericitul eveniment.

Constantin Mitroi, director SJA Gorj

Și Departamentul pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat a trimis corpul de control pentru a verifica reclamațiile apărute in spațiul public, că ambulanța trimisă spre București avea aparatul de ventilat defect. Și Corpul de Control al Prefecturii Gorj a demarat o anchetă în acest caz.

Corneliu Răducan Morega, prefect de Gorj