Ce a declarat ministrul Economiei cu privire la destituirea lui Boza din funcția de manager al CEO

1887

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a explicat , astăzi, într-o declarație dată pentru postul Digi 24, motivele care au stat la baza măsurii de revocare din funcția de manager al Complexului Energetic Oltenia a lui Sorinel Boza. Potrivit acestuia, un raport întocmit în urmă cu mai mult timp de către Corpul de Control al Ministrului Energiei a stabilit un prejudiciu de aproximativ 600 milioane de le noi. Raportul a fost contestat în instanța de judecată, însă acțiunea a fost respinsă, iar raportul a rămas definitiv. De asemenea, un alt raport întocmit de către Corpul de Control al Prim-Ministrului arată că Sorinel Boza nu a fost desemnat în funcție în mod legal.

Virgil Popescu, ministrul Economiei

Prejudiciul stabilit provine din faptul că certificatele de carbon nu au fost achiziționate când prețul acestora era scăzut. Decizia de schimbare din funcție a fost luată ieri seara în urma unei ședințe maraton de peste 10 ore. De asemenea, și Ministerul de Finanțe desfășoară un control al CEO.

Virgil Popescu, ministrul Economiei

În locul lui Sorinel Boza a fost desemnat Daniel Burlan, pe motivul că nu a făcut parte din Directorat în perioada în care au fost înregistrate faptele menționate în cele două rapoarte.