Ce își propune noul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu

659

Medicul Gheorghe Neață este propunerea făcută de către medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru a ocupa funcția de manager interimar al unității medicale. Acesta a declarat pentru Radio Târgu Jiu că își propune să colaboreze cu toți medicii pentru ca starea de tensiune să se reducă.

Gheorghe Neață, medic chirurg

Gheorghe Neață a mai fost manager al Spitalului Județean de Urgență. Acesta este și consilier județean PSD, după ce înainte a făcut parte din PD-L.

Neață este un medic controversat, pentru că a fost găsit vinovat de malpraxis. În urmă cu aproximativ 20 de ani, un pacient operat de medicul Neaţă a rămas paralizat. Ion Milconiu, din satul Râpa, din municipiul Motru, a venit la spital şi a fost operat de subocluzie intestinală. Intervenţia a fost făcută de medicul Gheorghe Neaţă. Acesta i-a făcut şi rahianestezia, pentru că nu s-a prezentat un medic anestezist. După operaţie, pacientul a rămas paralizat, fiind imobilizat la pat.

Medicii legişti au stabilit că rahianestezia a fost făcută necorespunzător şi aceasta a fost cauza paraliziei. Ion Milconiu a făcut plângere penală împotriva medicului Neaţă, dar procurorii l-au iertat. Medicul chirurg a fost obligat în cele din urmă să-i plătească pacientului despăgubiri de 800 de milioane de lei vechi şi o rentă viageră de câte trei milioane de lei vechi pe lună.