Ce planuri au elevii de zece de la Evaluarea Națională

566
foto:arhivă

Nouă elevi din județul Gorj au reușit să obțină notele maxime la ambele probe ale Evaluării Naționale. Dintre ei, patru sunt elevi ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, iar doi de la Școala Gimnazială “Alexandru Ștefulescu”, două instituții de învățământ de top din municipiul Târgu Jiu. Elevii care au studiat la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” și au obținut media 10 la exmanul de Evaluare Națională sunt Ştefania Cutuca, Elena Daria Mechie, Ana-Maria Mirea și Patricia Flavia Paralescu, a explicat Doru Tașcău, directorul instituției.

Doi elevi de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională. Este vorba despre Radu Predescu și Răzvan Bogdan Valentin. La examen, au fost înscriși 135 de elevi, a declarat Aurel Popescu, directorul școlii.

În ceea ce privește notele la proba de limba română, Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” s-a clasat pe locul întâi la nivelul județului, iar la proba de matematică, pe locul doi, după Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”. Peste 50 de elevi însă au obținut note peste nouă.

Ceilalți elevi de zece la Evaluarea Națională sunt Sânziana Caragel Creţu, de la Şcoala Gimnazială Novaci; Maria Cristina Giubelan, de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”; Francisca Roxana Pasăre, care a studiat la Şcoala Gimnazială „Ion Vâlceanu” Dragoteşti.