Ce spune primarul Marcel Romanescu după ce primăria a pierdut procesul cu Aparegio și trebuie să plătească apa de ploaie

641

Primăria municipiului Târgu Jiu trebuie să achite societății Aparegio peste nouă miliarde de lei vechi pentru apa de ploaie căzută pe teritoriul orașului în anul 2018 și preluată de sistemul de canalizare pluvială. Municipalitate a dat în judecată hotărârea emisă de către operatorul de apă și canalizare, dar a pierdut definitiv la Curtea de Apel Craiova.

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, speră în continuare că se va face dreptate. Acesta a declarat la emisiunea „Pro și Contra“ de la  Radio Târgu-Jiu că își dorește ca organele de anchetă să își facă datoria și să facă cercetări în privința folosii banilor de către societatea Aparegio. Edilul susține că majoritatea lucrărilor pentru canalizarea pluvială au fost efectuate de către primărie, iar societatea nu a investit nici măcar un leu, deși cetățenii plătesc taxe pentru apă și canal.

Romanescu a mai adăugat că înainte de implementarea proiectului de 80 de milioane de euro pe fonduri europene, apa pluvială pe vechea canalizare se deversa în râul Jiu .

Totodată, edilul a afirmat că societatea Aparegio se mândrește cu un proces pe care l-a câștigat nu împotriva primarului municipiului ci împotriva cetățenilor.